GROEN

Hoogwaardig gegoten betonpaden dwalen door de ruime voortuin van The George. Door het grillig geplooide maaiveld, een dak van meerstammige grote bomen en een onderbeplanting van vaste planten ontstaat er een bosachtige karakter.

Beide paden nemen u mee naar binnen, naar het atrium van maar liefst 12 meter hoog. Dat hier vanwege de hoogte en het klimaat bomen kunnen groeien, zal u naar verloop van tijd niet eens meer verbazen. Via een slingerende houten trap bereikt u de zuidkant van The George waar u in een geheel nieuwe omgeving komt. Zon, bloeiende planten en kleurrijke bloemen. De Zuidas ligt aan uw voeten.

Vanaf uw eigen balkon ziet u horizontale tuinen over de hele breedte van The George. Bakken die achter uw railing zijn ingeplant met vaste lage planten en hogere beplanting als heesters en meerstammige bomen. Dit zorgt niet alleen voor een groen uitzicht op uw balkon, maar ook boven u waardoor u, samen met alle bewoners, over een sawa-achtige tuin beschikt.

Het voeden van de planten wordt geheel centraal geregeld. Op het dak, in de kom, van The George wordt het regenwater opgevangen. Een computergestuurd watergeefsysteem en de, in de plantvakken geïntegreerde, druppelleidingen zorgen voor exact de juiste hoeveelheid water. Ook het teveel aan water, door heftige regenval, wordt tijdig afgevoerd uit de plantenbakken. Alles computergestuurd en volledig geïntegreerd in de architectuur.

“Voor de gezondheid en leefbaarheid van steden is het belangrijk om de natuur dichter bij de mensen te brengen”.